Doksy a Staré Splavy v zájmu developerů, apartmány stojí i přes 230 tisíc za metr čtvereční

Doksy a Staré Splavy v zájmu developerů, apartmány stojí i přes 230 tisíc za metr čtvereční

Nárůst cen nemovitostí, pozemků a stavebních prací ztěžuje realizaci snu o vlastním domku u Máchova jezera. Přesto zde vznikají nové a zajímavé projekty, které přitahují pozornost celebrit. Helena Suková, tenisová legenda, právě staví nový třípatrový dům ve Starých Splavech, a to není sama. Oblíbenost této destinace potvrzují i další známé osobnosti, jako je režisér Fero Fenič nebo rodina slavného režiséra Miloše Formana.

V Doksech a okolí se intenzivně staví. Starosta Roman Fajbík potvrdil, že vznikají nové bytové i rodinné domy. Mezi nejzajímavější projekty patří Valmont, který nabízí luxusní byty s nádherným výhledem na jezero. Cena za metr čtvereční se pohybuje mezi 220 a 240 tisíci korunami. Apartmány o rozloze 90 m² stojí přibližně 21 milionů korun, stometrové byty pak 24 milionů korun. K nastěhování budou připraveny v roce 2026 a zájem o ně je vysoký.

Cena stavebních parcel až za 3 600 Kč/m²

Město Doksy nabízí zasíťované stavební parcely v „lokalitě Jih“, ale kvůli vysokým cenám je zájem nižší. Cena byla stanovena na 3 600 Kč/m². Přesto město plánuje další parcely a větší propagací se snaží oslovit širší okruh zájemců. Doksy také připravují přestavbu bývalé školy v zámeckém parku na dům s 22 nájemními byty pro seniory a dalšími společenskými zázemími.

I přes vysoké ceny je o výstavbu v Doksech stále zájem. Plánují se nové projekty, včetně výstavby bytových a rodinných domů v areálu kláštera sester řádu Voršilek nebo přestavby průmyslové budovy na bytový dům.


Přečtěte si také…