Víme první: Nový projekt vyroste v Liberci v Dolním Hanychově. Bytové domy Kubelíkova

Liberec se může těšit na nový developerský projekt, který je aktuálně ve fázi územního rozhodnutí. Projekt s pracovním názvem Bytové domy Kubelíkova bude situován v Dolním Hanychově a zahrnuje tři třípodlažní bytové domy s moderním designem a kvalitními službami.

Dolní Hanychov

Projekt se nachází v klidné části Liberce, konkrétně na pozemcích parc. č. 419, 420, 668/1 a 821/1 v katastrálním území Dolní Hanychov a parc. č. 505 a 624/1 v katastrálním území Rochlice u Liberce. Tato lokalita je ideální díky své blízkosti k centru města a zároveň nabízí dostatek zeleně a klidu. V bezprostřední blízkosti se nachází Kubelíkova ulice, která zajišťuje dobré dopravní spojení a snadný přístup k veřejným službám.

3 třípodlažní bytové domy

Chystaný projekt zahrnuje výstavbu tří třípodlažních bytových domů, každý s 12 byty velikosti 2+kk a 3+kk. Celkový počet bytů je tedy 36, což poskytne nové bydlení až pro 90 osob. Každý bytový dům bude podsklepený, s prostornými sklepy a technickým zázemím. Zdrojem tepla pro vytápění budou dva plynové kotle. Důležitou součástí projektu je i kvalitní infrastruktura zahrnující komunikace, zpevněné plochy a parkovací stání.

Infrastruktura a služby

Připravovaný projekt zahrnuje výstavbu obslužných komunikací o šířce 6 metrů a parkovacích stání s kapacitou 45 míst, z nichž tři jsou určena pro osoby se sníženou schopností pohybu. Dále budou vybudovány nezbytné vodovodní a kanalizační přípojky, retenční nádrže pro dešťovou vodu a plynovodní přípojky. Elektřina bude zajištěna prostřednictvím samostatných přípojek pro každý bytový dům, s možností instalace nabíjecích stanic pro elektromobily.

m3 Invest s.r.o.

Projekt má po projektové stránce na starost SIAL architekti a inženýři s.r.o. Liberec. Investorem stavby je liberecká společnost m3 Invest s.r.o., která má na území zdařilé realizace v podobě projektů Viladomy Jizerská, Irkutské zahrady nebo Rezidence Kaplického.


Přečtěte si také…